Lélektől Lélekig Csetényi Egyházsegítő Alapítvány

Lélektől Lélekig Csetényi Egyházsegítő Alapítvány

A Lélektől Lélekig Csetényi Egyházsegítő Alapítvány a református gyülekezet alapításával jött létre 2011-ben. Legfőképpen az egyházközségnek a településen végzett missziójának és mindennapi életének támogatását hivatott szolgálni. Az alapító okiratban szerepeltetett célkitűzések közül a leginkább a gyermekek és fiatalok táboroztatásában, az idősebbek lelki életének erősítésében, a gyülekezeti élet technikai fejlődésében valamint a templom felújításában tudott hatékony segítség lenni az elmúlt évek során. A kuratóriumi tagok között nem csak református egyháztagok szerepelnek. Hiszen az alapítványon keresztül folyósított támogatások a gyülekezet missziójában közreműködve ökumenikus jelleggel jutnak el fiatalokhoz és idősebbekhez egyaránt. A Lélektől Lélekig Alapítvány céltudatosan arra törekszik, hogy támogatásával legfőképpen az evangélium üzenetének hirdetését segítse, hogy az különböző formában elérhessen Csetény minden polgárához. Ehhez gyűjt adományokat nagylelkű és segítőkész adományozóktól. Készít és nyújt be civil szervezetek számára kiírt pályázatokat, melyeket aztán meg is valósít. Az Alapítvány bevétele a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából is keletkezik, amelyet minden évben az adóbevallás megfelelő oldalán az alapítvány adószámának megjelölésével mind magánszemélyek, mind vállalkozók felajánlhatnak a befizetett adójukból.

Hálásak vagyunk Istennek, aki felhasználja alapítványunkat az ő országának építésében!

Az alapítvány pontos megnevezése: Lélektől Lélekig Csetényi Egyházsegítő Alapítvány

Székhelye: 8417 Csetény, Rákóczi u. 28.

Bírósági nyilvántartási száma: nyt: 19-01-0001623, Veszprémi Törvényszék

Adószáma: 18270590-1-19

Számlaszáma: 73900047-18212804, Takarékbank Zrt. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Nagy Zoltán, vállalkozó, református gyülekezeti tag.

.

.

Pályázati támogatások

Nemzeti Együttműködési Alap támogatásai

2019 – NEA-KK-19-EG-0264

A Lélektől Lélekig Csetény Egyházsegítő Alapítvány a „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2019.” című és a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2019.” című pályázat keretein belül 200 000 Ft támogatást nyert a “Hétvége a jól működő családokért!” című pályázatával.

2020 – NEA-KK-20-O-V-0155

A Lélektől Lélekig Csetény Egyházsegítő Alapítvány a „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020.” című és a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2020.” című pályázat keretein belül 750 000 Ft támogatást nyert a “Ifjúsági tábor ” című pályázatával.

2021 – NEAO-KP-1-2021/2-000174

A Lélektől Lélekig Csetény Egyházsegítő Alapítvány a „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2021.” című pályázat keretein belül 1 500 000 Ft támogatást nyert a “Lélektől Lélekig Alapítvány Nyári Ifjúsági tábor ” című pályázatával.

Megszakítás