Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázati felhívása

Pályázati Felhívás minden korosztály számára.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet, amelyet a GYSEV Zrt., a MÁV-Volán Csoport és a MÁV-HÉV Zrt. is támogat. A rajzokat, fotókat és egyéb alkotásokat 2021. július 15-ig, elektronikus úton lehet benyújtani.

A pályázat témája:

A 2021. évi Európai Mobilitási Hét témáját „A vasút világa – „sínes” álmok!” jelmondat tükrözi. Mindannyiunk számára ismerős lehet a vonaton való utazás különleges élménye, mely arra inspirálja a pályázót, hogy valamilyen kreatív formában megmutathassa és alkotásában kifejezhesse a vasúti közlekedéshez fűződő saját emlékeit, elképzeléseit.

Mindezen túl az idei év során a vasút történetének számos fontos évfordulóját is ünnepelhetjük.

A pályázók által beküldött alkotások bemutathatják az általuk elképzelt, ideális vasúti közlekedést vagy emlékeikben fellelhető vasúti utazás élményeit, legyen az múltbéli vagy jövőbe mutató illusztráció. A pályaművekben ábrázolhatják többek között kedvenc mozdonyaikat, gyorsvonatokat, árut- vagy személyeket szállító vonatokat, TramTrain-eket, erdei kisvasúton pöfögő vasparipákat, villamosokat, nagy pályaudvarokat vagy kis megállóhelyeket, illetve mindehhez fűződő utazásaik emlékeit, melyhez csak saját fantáziájuk szabhat határt.

Alkotói kategóriák:

A. rajz

B. szabadon választott, kreatív alkotás

C. fotó

Egyéni korosztályok:

1. óvodás

2. általános iskola, 1-2. osztályos

3. általános iskola, 3-4. osztályos

4. általános iskola, 5-8. osztályos

5. középiskolás

6. felnőtt

Minden nevezési kategóriában külön díjazzuk az alábbi csoportok legjobbjait:

a) óvodás korcsoport

b) iskolás korcsoport

c) felnőtt korcsoport

d) családi alkotások

A pályázatra a határon túli alkotók pályaműveit is várjuk.

Díjazás, jutalmak:

Az alkotásokat a beadási határidő lejártától számított 60 napon belül a szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely a megadott kategóriákban korcsoportonként hirdet győzteseket. A legsikeresebb művek alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzuk. A fődíjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján további értékes különdíjak találnak majd gazdára.

Az eredményhirdetésre az Európai Mobilitási Hét ideje alatt (2021. szeptember 16-22.) kerül sor. Az eredményről a nyerteseket e-mailben értesítjük, a díjak átadásának részleteiről a díjazott alkotókat és a nevelési–oktatási intézményeket a későbbiekben tájékoztatni fogjuk.

A pályázattal kapcsolatos tájékoztató elérhető a  www.emh.kormany.hu oldalon.

A pályaműveket a KTI weboldalán a www.kti.hu/emh-palyazat/ címen lehet elektronikusan benyújtani.

Megosztás, továbbküldés, nyomtatás

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on print
Nyomtatás
Skip to content