Őseink hagyatékára emlékeztünk

Idén, Csetényben 6. alkalommal csatlakoztunk a Wass Albert felolvasó esethez. Ez az ünnep, valójában a 14. Szépirodalmi Ünnep volt, rendkívüli körülményei miatt nem tudtuk egymást a megszokott felolvasó körben köszönteni.
Az élő találkozások helyett idén online tér­ben tisztelegtünk Wass Albert hagyatéka előtt.
Mi, akik annak idején Csetényben ­eldöntöttük, hogy tovább visszük a felolvasások lángját, arra jutottunk, hogy az online tér is ­ugyanúgy alkalmas arra, hogy emlékezzünk, hogy megörvendeztessük egymást egy-egy szépirodalmi művel. 8- an vettünk részt a felolva­sáson, köztünk egy Felvidéki óvónéni is ­csatlakozott hozzánk.
Az online térben nincsenek határok, még ha csak gondolatban is, de megfogtuk egymás kezét, és a legnagyobb szellemóriásaink üzenetei segítségével idén is elindultunk a magyar lélek középpontja felé.
Abba a középpontba, ahol a szabadság, a bizalom és a kitartás lakik. És a hűség ősi gyökereinkhez, ősi hagyatékunkhoz.

A szervező szavait had idézzem:

„Wass Albert számtalan élő példával és bölcselettel hagyta ránk írásait. És higgyünk benne, tudjuk, hogy tényleg van kiút, mert a Mindenható ok nélkül semmilyen veszedelmet nem hagy bekövetkezni. Ellenségképek és félelmek éltetése helyett lássuk meg, hogy ez a világjárvány minek a megtanulására akar rákényszeríteni minket! És lássuk meg, milyen lehetőségeket nyit meg!”

Kelemen Anita intézményvezető

Megosztás, továbbküldés, nyomtatás

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on print
Nyomtatás
Skip to content