Bölcsődefejlesztés Csetényben

Településünk 2019. évben pályázatot nyújtott be bölcsőde fejlesztésre. Pályázatunk sikeres volt, és a támogatói okirat 2021. február hónapban aláírásra került, így településünk 199.529.978 Ft támogatást nyert 100 %-os támogatással
A fejlesztéssel azt kívánjuk elérni, hogy a helyi bölcsődei ellátást nyújtó intézmény, szolgáltató és családbarát intézményként, szolgáltatásként hozzájáruljon a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.
Jelenleg az óvoda többcélú intézményként működik, mert településünkhöz tartozik, egy mini bölcsőde, melyet Csetény-Szápár Önkormányzatok Óvodai Intézményi Társulása tart fenn, de jelenleg is úgy tűnik, hogy a maximális kihasználtság mellett bőven lenne igény a két településen a gyermekek bölcsődei elhelyezésére.
Mini Bölcsődénk Szápáron található, ahol hét gyermeket tudunk fogadni. Bölcsődénk maximális kihasználtsággal működik, így mindenképpen indokolt volt új bölcsőde építése.

Az új bölcsődénk a régi „ alsó iskola” helyén épül meg.
Településünk a bölcsőde építésével további új munkahelyet teremt, így a pályázattal 5 munkahelyet tudunk teremteni ( 4 kisgyermeknevelő és 1 bölcsődei dajka).
Az épületet akadálymentesített 2 csoportszobával, közösségi térrel és kiszolgáló helyi­ségekkel terveztük, 24 gyermek fogadására fél éves kortól 3 éves korig. A bölcsőde körül megfelelő méretű zöldterület áll a gyermekek rendelkezésére, ezt felújítjuk és részben játszóudvarrá alakítjuk át.

A bölcsőde projekt másik nagy előnye, hogy megoldódik nemcsak a bölcsődés, hanem az óvodás gyermekek szüleinek részére a biztonságos parkolás.
Terveink szerint az idei évben a projektelőkészítés, közbeszerzés lebonyolítása zajlik le és előreláthatólag bölcsődénk 2022. decemberében már várja a kisgyermekeket.

Kelemen Éva

Megosztás, továbbküldés, nyomtatás

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on print
Nyomtatás
Skip to content