A végéhez közeledik iskolánk felújítása

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott 944.969.354.-Ft támogatásból az EFOP-4.1.2-17-2017-00059 projekt keretében megújuló iskolánk felújítása befejezéséhez köze­ledik. A projekt keretében felújításra került a régi épületrész, két új tanteremmel és egy tornate­remmel bővült iskolánk. Az intézmény bútorzata, technikai és oktatást segítő eszközei is megújulnak.
2021 márciusára megépült a természettudományos és a művészeti szaktanterem, valamint a 450 m2-es tornacsarnok. Az épület belső átalakí­tásával új irodák, kiszolgáló helyiségek és mosdók épültek. Elkészült az iskola teljes épület­gépészeti felújítása: elektromos-, víz-, csatorna- és fűtésrendszer cseréje, már működik a gázkazános központi fűtés.
Az energiatakarékosságot szolgálja a hőszigetelés, a korszerű műanyag ablakok és a tetőn elhelyezett 33 db napelem. Minden helyi­ség új parketta vagy járólap burkolatot kapott. Jelenleg a tornaterem belső munkái folynak, valamint a tereprendezés az udvaron.
Iskolánk felújítása a minőségi oktatás elősegítését szolgálja. Ehhez most kezdtük meg az eszközök beszerzését. Minden tanterem modern eszkö­zökkel lesz felszerelve.
Tantermekként a hagyományos táblák mellett interaktív táblával, az alsósoknak állítható magasságú asztalokkal, székekkel. A művészeti teremben speciális tanulói rajzasztalok várják a gyerekeket. A természettudományos szaktanteremben a gyerekek kísérletezésre alkalmas asztaloknál tanulnak. A számítástechnika terem megújult bútorokkal és részben új gépekkel lesz ellátva. Eddig csak ebben a teremben tudtak számítógépet használni a tanulók. A projekt keretében 50 darab új tanulói laptopot szerzünk be, melyeken bármelyik órán dolgozhatnak a ­gyerekek.
Az kialakított iskolai könyvtárba új könyveket, filmeket szerzünk be. A korszerű, szemléletes okta­tás érdekében az interaktív táblákhoz, a ­tanulói és tanári számítógépekhez digitális tan­anyagokat vásárolunk. Az épület mozgássérültek számára is megközelíthető lesz, az udvaron ehhez külön parkoló került kiépítésre. A bejárati és a földszinti ajtók kerekes székkel is használhatók. A gyengén látókat az eltérő járólapok segítik a közlekedésben. Őket irányítja a tájékozódásban a folyosón elhelyezett, Braile-írással is ellátott ­információs tábla is. Az udvaron kültéri sport­eszközök, padok és játékok kerülnek ­elhelyezésre.
Tanulóink szeptembertől szebb, modernebb környezetben, korszerű iskolában fognak tanulni.
Sári Attila

Megosztás, továbbküldés, nyomtatás

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on print
Nyomtatás
Skip to content