A Csetény Községi Polgárőr Egyesület éves beszámolója

A polgárőrség 2020.05.15.én kezdte meg a szolgálatot településünk bel és külterületén egyaránt.
Az egész éves szolgálatok alatt folyamatosan tanultuk a feladatellátás lépéseit, a folyamatok betartását.
Rendszeres feladatunk naponta a reggeli órákban a településen két helyen is biztosítani a gyerekek biztonságos átkelését az úttesten, forgalomirányítással-mindkét helyen egy-egy polgárőr teljesít szolgálatot.
Tavaly ősszel a Halottak napi hétvégén mindhárom nap teljesítettünk szolgálatot a temető területén és környékén. Az azt megelőző napokban pedig kijelölésre került a 3 soros parkolási rendszer, amelynek feladata az volt, hogy segítse a folyamatos autóforgalmat. A település lakói elfogadták az új parkolási rendet, és betartották a kijelölt útvonalakat.
Kértek tőlünk szolgálatot Szápárra a szüreti felvonulásra, és az azt követő rendezvényekre, ez alatt 1 fő polgárőrt a rendőrség részére is tudtunk biztosítani. Csetényben az utcaszínház esetében biztosítottuk a helyszínt, és forgalmat irányítottunk, szilveszterkor is szolgálatban voltunk a település nyugalmának érdekében.
Szintén szolgálatban voltunk év elején, amikor hajnalban egy hulladékszállító autó miatt kidőltek a település határában a villanyoszlopok. Hajnaltól délutánig biztosítottuk a helyszínt amíg a hivatalos szervek és a szolgáltatók el nem végezték a feladataikat.
Csetényi Polgárőr egyesület aktív működését az Országos Polgárőr Szövetség is elismerte, amikor Polgármester úr és elnök úr kérését meghallgatva egy szolgálati gépjárművet biztosított számunkra, amit 2020.december 10.-én átvettünk a Veszprémi Rendőr-kapitányságon. A szolgálati gépjármű nagyon megkönnyíti a vállat feladatok teljesítését, és az ügyintézést is. Az egyesületi tagok nagy örömmel használják a járművet a szolgálat alatt.
Eddigi működésünk során 2020.05.15. és 2021.01.01. között 126 szolgálatot teljesítettünk, az összesen eltöltött órák száma 624 óra és 30 perc. Ez alatt az időszak alatt 3 esetben került sor rendőri intézkedésre.
Leírtak is tükrözik, hogy a polgárőr egyesület munkájára nagy szükség van a településünkön. Kérjük, amennyiben csatlakozni szeretne tevékenységünkhöz és ezáltal segíteni a településen élőket, keressenek minket elérhetőségeinken. (polgarorseg@cseteny.hu vagy a 06 20 624 3549)
Amennyiben támogatni szeretné tevékenységünket, azt is megteheti az 50420702-10001071-es számlaszámra történő utalással.
Koczor Sándor Elnök

Megosztás, továbbküldés, nyomtatás

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on print
Nyomtatás
Skip to content